شيره انگور اصل يا دوشاب داراي خاصيت گرم و لطيفي است و از خواص آن مي توان به درمان كم خوني، پيشگيري از سرطان، تقويت سيستم ايمني بدن، تقويت حافظه و جلوگيري از سكته قلبي اشاره كرد.

 

شيره انگور محصولي است كه از انگور به دست مي آيد كه بسيار مفيد و داراي خواص فراواني است. شيره انگور ملاير نسبت به انگور كالري بيشتري دارد و مصرف آن به مقدار كم انرژي مورد نياز بدن را تامين مي كند. اين شهد حاوي ويتامين هاي A، B، C و مواد معدني مانند آهن، منيزيم، فسفر و كلسيم است.

شيره انگور با وجود فوايد فراواني كه دارد براي افراد ديابتي مصرف بي رويه آن مي تواند مضر باشد. البته هرگز فكرش را هم نكنيد كه شيره انگور يا هر قند طبيعي ديگري حتي يك هزارم قند و شكر فرآوري شده و هزاران محصول مشتق شده از آن ها مضر باشد. بايد صادقانه بگوييم كه در مقايسه با قند ها و فرآورده هاي كشنده كارخانه اي شيره انگور، عسل طبيعي، توت، كشمش، مويز، انجير، خرما و ساير شيرين كننده هاي طبيعي هرگز و هرگز ضرري ندارند. فقط افراد ديابتي با قطع كامل قند هاي مصنوعي بايد در مصرف قند هاي طبيعي نيز بسيار محتاط باشند.

 

خواص شيره انگور در طب اسلامي

 

شيره انگور كه در طب سنتي با نام انگور نيز شناخته مي شود فوايد زيادي براي سلامت انسان دارد. اين غذا طبيعت گرم و سردي دارد و افراد زيادي مي توانند از آن استفاده كنند. اين شهد شيرين بسيار مقوي، مغذي و ضد نفخ است و براي تقويت سيستم ايمني بدن بسيار مفيد است، زيرا حاوي ويتامين‌ها و مواد معدني ضروري از جمله كلسيم، پتاسيم، منيزيم، آهن و ويتامين‌هاي A، B و C است. بدن، پس از خوردن آن غافل نشويد.

 شيره انگور به دليل داشتن مقدار زيادي قند طبيعي انرژي را فعال مي كند و اين قند خيلي سريع در بدن حل مي شود و به بدن انرژي مي دهد. آب سبزيجات به پيشگيري از بيماري هايي مانند فشار خون بالا، كلسترول بالا، انسداد و رگ هاي واريسي كمك مي كند و از آنجايي كه حاوي پتاسيم است، خون را رقيق كرده و از حملات قلبي جلوگيري مي كند. دوچاب همچنين در درمان عفونت ها و التهاب ها بسيار موثر است و اثرات شيمي درماني را كاهش مي دهد.

 

شيره انگور و درمان كم خوني

 

كم خوني بيماري است كه بسياري از افراد به ويژه زنان به دليل رژيم غذايي ناسالم به آن مبتلا مي شوند. شيره انگور حاوي آهن و ويتامين B12 است كه با افزايش سطح گلبول هاي قرمز در بدن نقش بسيار موثري در توليد خون دارد و همچنين درمان موثري براي كم خوني است. اين غذا يك سوم آهن مورد نياز روزانه بدن را تامين مي كند. براي استفاده از شيره انگور براي درمان كم خوني، خوب است هر روز صبح ? تا ? قاشق چايخوري از اين آب ميل شود، توليد آهن را در بدن افزايش مي دهد و از كم خوني جلوگيري مي كند.

 

نوشيدن شيره انگور از سرطان پيشگيري مي كند

 

شيره انگور ملاير حاوي بسياري از آنتي اكسيدان هاي قوي است. اين آنتي اكسيدان ها با پوشاندن سلول هاي بدن از سرطان ناشي از راديكال هاي آزاد جلوگيري مي كنند. آنتي اكسيدان ها نيز ترشح گلبول هاي سفيد را تحريك مي كنند. وجود مواد معدني ضروري مانند پتاسيم و آهن در آب اين سبزي به همراه افزايش سطح گلبول هاي سفيد در بدن باعث افزايش ايمني بدن و محافظت از بدن در برابر بيماري ها مي شود.

 

خواص شيره انگور ملاير براي پوست

 

فوايد شيره انگور براي پوست بسيار زياد است. استفاده از آن بافت آسيب ديده پوست را ترميم مي كند و از پيري پوست جلوگيري مي كند. همانطور كه اشاره كرديم، اين اكسير گياهي باعث افزايش گلبول هاي قرمز خون مي شود كه به حفظ زيبايي و قرمزي پوست كمك مي كند. شيره انگور ملاير از پوست در برابر اثرات مضر نور خورشيد محافظت مي كند و در درمان التهابات دردناك بسيار موثر است. ماليدن مستقيم شيره انگور روي پوست آلودگي ها و چين و چروك ها را از بين مي برد و از افتادگي پوست جلوگيري مي كند.

 

شيره انگور ملاير در تقويت حافظه و پيشگيري از بيماري آلزايمر موثر است

 

شيره انگور به دليل داشتن قندهاي طبيعي و ويتامين هاي ضروري، سلول هاي مغز را تقويت مي كند و مي تواند انرژي لازم براي فعاليت اين سلول ها را تامين كند. غذاهاي با طبع گرم نيز در بهبود عملكرد سلول هاي مغز بسيار مفيد هستند، بنابراين شيره انگور نقش موثري در تقويت حافظه و جلوگيري از پيري مغز دارد.

 

فوايد شيره انگور براي چاقي

 

افراد كوتاه قد و ضعيف مي توانند از شيره انگور براي افزايش وزن و دادن انرژي به بدن خود استفاده كنند. اين آب ميوه به دليل كالري بالايي كه دارد باعث چاقي مي شود بنابراين مصرف آن براي افراد چاق و كم تحرك توصيه نمي شود. اين افراد نبايد از مخلوط شيره انگور با شير يا چاي استفاده كنند زيرا باعث چربي اضافي و اضافه وزن در بدن مي شود. به عبارت ديگر، خوردن شيره انگور ملاير مي تواند بر وزن بدن تأثير بگذارد.

 

خواص شيره انگور براي كودكان

 

شيره انگور براي كودكان در حال رشد موثر است زيرا سرشار از مواد معدني و ويتامين است. از آنجايي كه كودكان براي رشد به مواد مغزي بيشتري نياز دارند، استفاده از شيره انگور در رژيم غذايي توصيه مي شود. از آنجايي كه شيره انگور كالري بالايي دارد، براي كودكان ضعيف و لاغر و يا افرادي كه در اثر يك بيماري طولاني مدت يا جراحي ضعيف شده اند بسيار مفيد است.

 

خواص شيره انگور براي بارداري

 

وجود مواد مغذي فراوان در شيره انگور قواي بدني زنان كوتاه قد را به ويژه در دوران بارداري تقويت مي كند و به رشد بهتر جنين كمك مي كند. اين غذاي شيرين حاوي تركيباتي مانند فسفر، كلسيم، منيزيم و ويتامين K است كه براي افزايش تراكم استخوان بسيار عالي است. بنابراين توصيه مي شود براي جبران كمبود كلسيم در دوران بارداري مصرف شود. مادراني كه احتمال ابتلا به ديابت بارداري دارند نبايد زياد شيره انگور ملاير بنوشند و مصرف آن براي ديابتي هاي قبل از بارداري توصيه نمي شود.

 

خواص شيره انگور براي اعصاب

 

شيره انگور ملاير به دليل وجود منيزيم در تركيبات خود، ميزان كلسيم را در اعصاب و عروق خوني متعادل مي كند و اعصاب را آرام مي كند و باعث بهبود خلق و خو و افزايش نشاط افراد مبتلا به افسردگي مي شود.

 

برخي ديگر از خواص شيره انگور و فوايد آن

 

  • خواص خونساز و آنتي اكسيداني كه به تعادل سطح كلسترول كمك مي كند. از بدن در برابر بيماري هاي قلبي محافظت مي كند.
  • سرشار از خواص خون ساز و آنتي اكسيداني و همچنين ويتامين ها و مواد معدني است.
  • حاوي ويتامين هاي A، B، C، پتاسيم و آهن است و ايمني بدن را افزايش مي دهد.
  • سرشار از آهن و پتاسيم است كه براي تشكيل سلول‌هاي هموگلوبين كه اكسيژن را به خون حمل مي‌كنند و از سلامت قلب محافظت مي‌كنند، ضروري هستند.
  • يكي ديگر از خواص شيره انگور جلوگيري از لخته شدن خون است كه خطر سكته را كاهش مي دهد.
  • يكي از مزاياي شيره انگور اين است كه قندهاي طبيعي موجود در آن به سرعت هضم مي شوند و به بدن انرژي مي دهند.

 

انگور به دليل محتواي آن، خون را رقيق مي كند، از بسياري از بيماري هاي ناشي از فشار خون بالا، بيماري هاي قلبي و واريس پيشگيري مي كند. به بيماران، به ويژه كساني كه از لخته شدن خون و بيماري هاي عروقي رنج مي برند، توصيه مي شود روزانه شيره انگور ملاير بنوشند. خواص شيره انگور آنقدر زياد است كه نمي توان آنها را برشمرد.

 

به دليل داشتن پتاسيم بالا، فشار خون بالا را كاهش مي دهد

 

اين يك درمان عالي براي يبوست است. شيره انگور ملاير به عنوان يك ملين طبيعي عمل مي كند، به خصوص زماني كه با صبحانه مصرف شود. هنگامي كه به طور منظم مصرف شود، يك درمان براي يبوست مزمن است.

شيره انگور ملاير براي بسياري از مشكلات سلامتي مانند سرطان سينه و سرطان روده بزرگ بسيار مفيد است. آنتوسيانين ها و پروتونوسيانين ها رشد سلول هاي سرطاني را كند مي كنند. شيره انگور ملاير منبع خوبي از انرژي است و سيستم ايمني بدن را تقويت مي كند.

 

خواص ضد التهابي دارد و اثرات شيمي درماني را كاهش مي دهد

 

  • با تقويت حافظه خطر ابتلا به آلزايمر را كاهش مي دهد.
  • براي عفونت و التهاب بسيار موثر است.
  • اين غذا براي بيماران ديابتي مفيد است. مطالعات زيادي وجود دارد كه حساسيت به انسولين را نشان مي دهد. پلي فنول هاي موجود در شيره انگور خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را كاهش مي دهد و به آرامش رگ هاي خوني براي حفظ جريان خون و عملكرد مناسب كمك مي كند.
  •  

 

مضرات شيره انگور در طب سنتي

 

شيره انگور فوايد زيادي دارد، اما بسته به خصوصيات بدني افراد و نحوه مصرف آن مي تواند اثرات ناخواسته اي داشته باشد. با توجه به اينكه طبع اين شهد خوراكي گرم و گرم است، بنابراين مصرف زياد آن در افراد گرم مزاج باعث غليظ شدن صفرا و در نتيجه سردرد، افزايش دماي بدن و ايجاد جوش در بدن مي شود. صورت و بدن براي درمان اين بيماري ها مي توان از دانه هاي ريحان يا ميوه هاي تازه و خنك استفاده كرد. علاوه بر اين، عليرغم وجود مقدار زيادي شكر در اين آب ميوه، مصرف آن براي ديابتي ها توصيه نمي شود. وجود كالري زياد در شيره انگور مي تواند در افراد كم تحركي كه به طور منظم ورزش نمي كنند، منجر به چاقي و افزايش وزن شود و اين افراد بهتر است اين ماده غذايي را در حد اعتدال مصرف كنند.

 

مقدار مصرف و بهترين زمان مصرف شيره انگور

 

مصرف نرمال شيره انگور ملاير از فردي به فرد ديگر متفاوت است. براي بزرگسالان 1 تا 3 قاشق چاي خوري و براي كودكان 1 تا 3 قاشق چايخوري در روز مقدار مناسبي است، اما ميزان كل مصرف كاملاً به ذائقه افراد بستگي دارد و بايد توجه داشت كه به دليل تند بودن و داشتن قند زياد. انگور آبدار، افراد ديابتي و گرم مزاج بايد اين شيره را زياد مصرف كنند.

 

خريد شيره انگور اصل

 

زماني كه به دنبال خريد شيره انگور اصل هستيم، در واقع بهترين شيره انگور موجود در بازار را كه همان شيره انگور ملاير مي باشد را مي خواهيم. در همين بخش آدرس فروشگاه اينترنتي براي خريد شيره انگور خانگي و بي نظير را برايتان قرار داديم.

آشنايي جامع با نكات كاشت درخت عناب:

عناب ميوه اي كه علاقه مندان خاص خود را داشته و به خاطر خواص درماني پرورش آن بسيار ارزشمند مي باشد. حتي انواع دم نوش‌هايي كه از اين محصول تهيه مي‌شوند نيز متقاضيان فراواني داشته و سرشار از خواص متفاوت ‌هستند. از همين رو تصميم داريم تا در اين نوشتار از نهالستان آلفا نهال طرز كاشت درخت عناب، را خيلي كامل و با ذكر تمام جزئيات به شما معرفي كنيم.

البته كه كاشت نهال عناب به دليل محبوبيت فراوان محصول، چه براي باغداران و چه حتي براي افرادي كه باغچه‌اي نه چندان بزرگ دارند، امري پرسود بوده است. پس ما در نوشته پيش رو، اصول مربوط به كاشت عناب، را نيز براي شما ذكر خواهيم كرد؛ در ادامه با ما باشيد.

بيوگرافي درخت عناب:

درخت عناب با ارتفاع حدود 10 متر، در تيره سنجديان قرار مي‌گيرد. كاشت درخت عناب؛ در اقليم هاي گرمسير انجام مي گيرد. اين ميوه در ابتدا به رنگ سبز بوده و با گذر زمان به قرمز تيره تبديل شده و بر روي آن چروك‌هايي شكل مي‌گيرد. كاشت نهال عناب؛ در كشور ما ايران، در قسمت‌هاي جنوبي خراسان به وفور انجام مي‌شود، اما خاستگاه اصلي آن را مي‌توان آسيا جنوبي در نظر گرفت.

https://alphanahal.ir/jujube-seedling/

مشخصات ظاهري عناب

عناب درختي با برگهاي كوچك است كه در زمستان مي بارد. ارتفاع اين درخت معادل 5 تا 12 متر است. سرعت رشد بسيار خوبي دارد. گلهاي آن در بهار شكوفا مي شود و دانه ها در پاييز مي رسند.

گل هاي اين درخت دو جنسيتي است. به اين ترتيب آنها جنسيت زن و مرد دارند. آنها توسط حشرات گرده افشاني مي شوند. شاخه هاي عناب خاردار است. برگها سبز و براق هستند ، طول آنها 2 تا 7 سانتي متر و عرض آنها 1 تا 3 سانتي متر است.

برگ درختان عناب بيضي شكل ، بدون مو و لبه هاي دندانه دار است. گلهاي اين درخت نيز بسيار ريز و به قطر 5 ميلي متر است. از نظر شكل گل ، اين درخت داراي پنج گلبرگ كوچك به رنگ سبز و سفيد است. ميوه هاي نارس كمي شبيه سيب هستند. وقتي بالغ شدند ، با برق سياه قهوه اي مي شوند و مانند عناب به نظر مي رسند. يك هسته جامد مشابه گودال زيتون در داخل آن وجود دارد.

كاشت درخت عناب

درخت عناب يك درخت بسيار سرسبز است كه بذر آن رشد زيادي دارد و مي‌تواند حدود 5 الي 12 متر ارتفاع بگيرد. گل‌هاي اين درخت معمولاً در فصل بهار شروع به رشد مي‌كنند و به‌ صورت 2 جنسي؛ نر و ماده هستند. امروزه افراد زيادي اقدام به كاشت درخت عناب مي‌كنند زيرا ميوه، مزاياي زيادي دارد. درخت عناب داراي شاخه‌هايي خاردار است كه برگ‌هاي براق و سبز رنگي سراسر آن‌ها را فرا گرفته‌اند. برگ‌هاي اين درخت نيز به‌ صورت بيضي‌ شكل هستند و بر روي آن‌ها هيچ كركي وجود ندارد.

ميوه‌هاي عناب زماني‌ كه به‌ طور كامل نرسيده‌اند مزه‌اي نسبتاً ترش دارند اما بعد از رسيدن، رنگ و مزه‌شان تغيير مي‌كند. اين ميوه خوشمزه تقريباً شبيه به خرما است و داخل آن‌ نيز يك هسته سفت مانند هسته زيتون وجود دارد. براي كاشت اين درخت بهتر است ابتدا خاك زمين را شخم بزنيد تا بافت آن بهتر شود و خاك سبك‌تري داشته باشيد.

بعد از آن بايد گودالي به عمق 50 الي 80 سانتي‌متر ايجاد كنيد و نهال مورد نظرتان را به‌ صورت عمودي در گودال قرار دهيد. پس‌ از انجام اين كار بايد با كمك مقداري ماسه نرم، به‌ طور كامل داخل گودال را پر كنيد و سپس كار آبياري را انجام دهيد. دقت داشته باشيد اگر نهال عناب به‌ صورت صحيح داخل خاك قرار نگيرد، ممكن است با سبز شدن گياه مواجه نشويد.

بعد از اتمام كار بهتر است با كمك پا، اطراف درخت را محكم بكوبيد تا ريشه در خاك به‌ صورت ثابت باقي بماند. به‌ طور معمول عناب گياه كم‌آبي است اما بايد در نظر داشته باشيد كه در زمان كاشت، به آب نسبتاً مناسبي احتياج دارد و بايد حتما دوره‌هاي آبياري خود را به‌ گونه‌اي تنظيم كنيد كه ريشه آن خشك نشود و از بين نرود.

بهترين زمان براي كاشت درخت عناب

با توجه به بررسي‌هاي انجام‌ شده و تحقيقات به‌ عمل‌ آمده مي‌توان گفت؛ بهترين زمان براي كاشت درخت عناب، ماه‌هاي دي و بهمن است زيرا در اين زمان‌ها، درخت مي‌تواند رشد مطلوب‌تري داشته باشد. بنابر اين سعي كنيد در فصل زمستان حتما كار كاشت نهال را انجام دهيد تا درختان پربارتر و سالم‌تري داشته باشيد.

فاصله كاشت درخت عناب و نكات لازم حين كاشت:

فاصله بين درختان عناب از آن دسته موضوعاتي ‌است كه قبل از هر گونه اقداماتي در زمينه كاشت، بايد كاملاً مورد بررسي قرار بگيرد. اين فاصله بايد با در نظر گرفتن تمامي فعاليت‌هايي كه بعد از كاشت قرار است بر روي زمين انجام گيرد، سنجيده و اعمال شود.

در كاشت نهال عناب؛ هر نهال با ديگر نهال ها در رديف 4 متر و رديف ها با هم 5/5 متر فاصله داشته باشند. اما نه تنها فاصله كه اصول ديگري نيز وجود دارد كه قبل از كاشت بايد حتماً آن‌ها را در نظر بگيريد.

براي مثال قبل از شروع كاشت درخت عناب، دماي محيط، جنس خاك محدوده كاشت، رطوبت مكان كاشت، نوع دسترسي به آب براي آبياري، زه كشي مناسب خاك، آفات و بيماري‌هاي موجود و نيروي لازم جهت كاشت نهال عناب، را بررسي كرده و تمهيدات لازم براي هر كدام را كاملاً در نظر بگيريد.

انواع روش كاشت درخت عناب

به روش‌هاي مختلفي كاشت عناب، امكان پذير بوده كه در ادامه آن‌ها را ذكر مي‌كنيم.

پاجوش: كاشت اين محصول به طريق پاجوش بايد در سال دوم و آن هم در فصل پاييز، انجام گيرد. چرا كه در آن زمان ريشه درخت مادر به اندازه كافي قوي شده است. پس مي‌توان پاجوش‌ها را از درخت اصلي جدا كرده و در محل ديگري بكاريم.

قلمه: قلمه‌هايي كه از شاخه‌هاي جوان در اواخر اسفند ماه گرفته مي‌شوند، براي اين روش مناسب خواهند بود. قلمه ها بايد به شكل اريب جدا شوند. فاصله بين قلمه‌ها در كاشت در حدود 5 تا 6 سانتي متر توصيه مي‌شود. در نظر داشته باشيد كه در كاشت درخت عناب، به اين روش، بايد زمين هميشه مرطوب باشد.

خوابانيدن: در سال دوم كاشت نهال عناب، شاخه‌هايي از قسمت‌هاي پايين درخت اصلي (مادر) روييده شده اند كه بايد آن‌ها را براي كاشت به اين روش، خواباند. اواخر پاييز و يا اواخر زمستان بهترين زمان براي اين نوع كاشت ‌است.

كشت بذر: در اين روش از كاشت درخت عناب؛ ابتدا دانه‌هاي محصول را در آب خيس كرده و در يك محل گرم نگهداري مي‌كنيد. كاشت دانه‌هاي خيس خورده بايد در نيمه اسفند انجام گيرد. در اوسط فروردين ماه شما شاهد جوانه زدن بذرها خواهيد بود.

جا به جايي پا جوش ها

بهترين روش براي ازدياد عناب همين روش مي باشد. همان طور كه مي دانيد پاجوش از كنار درخت مي رويد. درخت عناب براي دريافت آب كافي ريشه مي دواند و در نتيجه از ريشه هاي سطحي، جوانه پديد مي آيد. براي پرورش عناب بدين شكل، در سال دوم در فصل پاييز كه درخت به طور نسبي رشد كرده، با بريدن ريشه درخت مادر، نهال را با ريشه از زمين بيرون آوريد و جاي ديگر بكاريد.

قلمه زدن

از درخت عناب مي توان نيمه دوم اسفند ماه قلمه گرفت. قلمه ها بايد از شاخه هاي جوان يك ساله باشد. اين قلمه ها بايد سي سانتي متري و به شكل اريب باشند و به شكل پشته ها در زمين فرو روند. يعني فقط ? سانتي متر از سر قلمه از لبه پشته بيرون باشد. هر قلمه بايد از قلمه ديگر ? سانتي متر فاصله داشته باشد. بعد از كاشت درخت عناب(قلمه ها)، جويه ها را از آب پر و زمين قلمه كاري را نيز هميشه مرطوب كنيد.

خوابانيدن

در اين روش از كاشت درخت عناب, بايد شاخه هاي دو ساله اي را كه از بخش پاييني تنه درخت مادر روييده است را بخوابانيد. اين كار بهتر است در فصل پاييز و اواخر زمستان انجام شود.

كشت بذر عناب

اين روش در نيمه اول اسفند اجرا مي شود. بدين صورت كه هسته ها را در ظرفي از آب بريزيد و در جاي گرمي قرار دهيد. بعد از چند روز خيس خوردن، بذرها را در زميني كه از قبل آماده كرده ايد، بكاريد. بذرها در نيمه دوم فروردين مي رويند.

نهال هاي دو ساله را بعد از برگ ريزان پاييز، به زمين اصلي برگردانيد. درخت عناب را پيوند نمي زنند. چون نوع مرغوبي ندارد اما در صورت پيوند نهال ها زودتر به بار خواهند نشست.

بهترين فصل براي كاشت بذر ارديبهشت ماه است. بذر عناب را بشكنيد و روي خاك قرار دهيد.مدت بين هر عكس 5 روز مي باشد.بذر عناب را با چكش آرام شكسته مغز آن را بيرون آورده ، احتمال پر مغز بودن هسته هاي درشت بيشتر است و هسته هاي كوچك 99% خالي و پوچ و بدون مغز مي باشد. از ورمي كمپوست براي كاشت بذر در بستر استفاده كنيد.

قلمه زدن جهت كاشت درخت عناب چگونه صورت مي‌پذيرد؟

پيش‌تر توضيحاتي خلاصه وار در رابطه با قلمه زدن گياه عناب داديم. همان طور كه در بالا اشاره كرديم، براي كاشت نهال عناب، از طريق قلمه، بايد شاخه‌هاي جوان انتخاب شوند. طول قلمه‌ها بين 20 تا 30 سانتي متر بوده و در نيمه دوم اسفند ماه، عمل قلمه زدن اين گياه انجام مي‌گيرد.

كاشت نهال عناب در زمين

براي كاشت عناب دقت كنيد كه گودالي را به عمق 80 تا 50 سانتي متر بكنيد. در اين مرحله اندكي خاشاك در كف گودال قرار دهيد. نهال را داخل گودال به حالت عمود قرار داده و خاك را داخل گودال بريزيد.

دو مساله مهم:

اول اين كه حتما دقت كنيد نهال عنال را به شكلي داخل گودال قرار دهيد كه دقيقا تا محلي كه دفعه قبل داخل خاك بوده، مجددا داخل خاك قرار گيرد اگر در اين مساله كم دقتي كنيد، احتمال سبز نشدن گياه وجود دارد.

مساله دوم در ارتباط با كاشت نهال نوع خاك مورد استفاده است.

حتما بايد براي كاشت نهال عناب بايد از ماسه بسيار نرم استفاده كنيد و خاك داخل گودال را تحت هيچ عنوان دوباره به خود گودال بازگشت ندهيد.

در نهايت پس از كاشت گياه اطراف آن را با پا بكوبيد و محكم كنيد، تا ريشه ثابت شود. در اينجاست كه بايد آبياري را آغاز كنيد، دقت كنيد كه اشتباه ما را در هنگام كشت درخت هاي عناب مرتكب نشويد.

ما به تصور آن كه عناب گياه كم آبي است، پس از ان كه نهال را در بهمن به زمين انتقال داديم و آبياري كرديم، تا عيد هيچ آبي به گياه نداديم و به صورت متوسط از هر ده درخت، دو درخت برايمان باقي ماند. حتما دوره هاي آبياري خود را جوري تنظيم كنيد كه ريشه گياه خشك نشود تا تمامي نهال هايي كه خريداري كرده ايد، سبز گردد.

زمان كاشت نهال عناب

عقايد مورد اين بحث متفاوت است، اما بر اساس تجربه ماه هاي دي و بهمن براي كاشت نهال عناب و انتقال آن به زمين اصلي بسيار مناسب است. البته حتي در اسفند هم برخي اقدام به كاشت عناب كرده اند و ما شاهد آن بوده ايم كه درختان آن ها گيرايي خوبي داشت.

به صورت كلي نظر ما در مورد كاشت درخت عناب اين است كه سعي كنيد، ماه هايي كه گفتيم را به خاطر بسپاريد.

نكات نهايي كاشت نهال عناب خراسان جنوبي

ما در اين مقاله سعي كرديم، هر آن چه كه در مورد كاشت نهال عناب ياد داشتيم را به شما آموزش دهيم. اما در نهايت ذكر برخي نكات نهايي الزامي است. اگر نهال شما در بهار سبز نشود، شما نهال خود را از زمين خارج نكنيد و آبياري را ادامه دهيد، چرا كه ممكن است نهال در تموز (تابستان) دوباره سبز شود.

دقت كنيد عناب گياه كم آبي است، اما نه آن قدر كه ديگر به گياه هيچ آبي ندهيد، سعي كنيد در طي سال هاي اول منظم گياه خود را آبياري كنيد، جالب است بدانيد كه ما با آبياري منظم توانستيم دو بار شاهد به بار نشستن عناب هاي خود باشيم، يك بار در تير ماه و بار ديگر در آبان برداشت انجام داديم.

نكته مهم: كود گوسفندي، مرغي تحت هيچ عنوان به عناب ندهيد!!! اين نكته به شدت اهميت دارد و امكان خشك شدن كلي درختان شما وجود خواهد داشت. در سال هاي اول سعي كنيد از كود هاي مختلفي كه در بازار وجود دارد استفاده كنيد. البته كود گاوي تازه هم براي گياه مضر است.

در سال اول به قصد اصلاح كردن درخت، تيغ هاي آن را نبريد كه اين مساله شايد باعث خشك شدن درخت شما شود.

مهم ترين خواص درماني و دارويي عناب

تصفيه كننده خون

دفع سموم داخل بدن

روشن كننده پوست

جلوگيري از مشكلات قلبي

ضد سرطان

ترميم كننده بافت‌هاي آسيب‌ديده

تقويت كننده عضلات

تسكين گلودرد

كاهش چربي و قند خون

درمان كننده سرماخوردگي

درمان كننده آنفولانزا

برطرف كننده آسم و تنگي نفس

جلوگيري از التهاب

جلوگيري از آبريزش بيني

درمان بي‌خوابي

تقويت كننده سيستم ايمني بدن

تقويت كننده مغز

تقويت كننده دستگاه گوارش

ضد نفخ

درمان كننده يبوست

چند نوع هرس داريم و هرس درخت عناب چگونه انجام مي‌شود؟

بعد از كاشت نهال عناب، همانند ديگر محصولات با توجه به نوع و محيط كاشت، انواع هرس‌هاي مختلفي وجود دارد. براي مثال هرس‌هاي عمودي در مناطقي انجام مي‌شود كه به دلايلي، فاصله بين درختان در حين كاشت درخت عناب، ‌كمتر از حد توصيه شده ‌است.

اگر اين فاصله مناسب باشد، هرس افقي انجام مي‌گيرد تا برداشت محصول راحت‌تر انجام شود. هرس مركز باز، هرس جامي و هرس شلجمي نيز از ديگر انواع هرس‌هاي مربوط به درخت عناب ‌هستند.

براي انجام هرس اين محصول، تنه اصلي درخت را از ارتفاع 130 تا حدود 150 سانتي متري قطع مي‌كنند؛ البته تعدادي از شاخه‌ها را باقي مي‌گذارند تا به عنوان بازوي گياه حفظ شوند.

خاك مناسب كاشت درخت عناب چيست و بايد چه ويژگي‌هايي داشته باشد؟

براي كاشت نهال عناب؛ سبك بودن خاك از اهميت خيلي زيادي برخوردار است. حتماً در نظر داشته باشيد كه زه كشي خاك انتخابي شما به درستي صورت گرفته باشد. اگر در هنگام كاشت متوجه شديد كه خاك سنگين ‌است، حتماً از انواع خاك برگ و خاك‌هاي شني استفاده كنيد.

بدين طريق نواحي اطراف كاشت را سبك كرده و اين گونه كيفيت محصول را بالا ببريد. در نظر داشته باشيد كه در كاشت هر محصولي و نه فقط عناب، خاك مورد استفاده براي كاشت، نقش پررنگي را بازي خواهد كرد.

نحوه كوددهي بعد از كاشت درخت عناب، بهترين كودهاي شيميايي و حيواني كدامند؟

يكي از مهم‌ترين مواردي كه بايد در راستاي مراقبت از درخت تا زمان باردهي انجام شود، كوددهي مناسب پاي درخت عناب ‌است. در واقع شايد بتوان گفت يكي از اصلي‌ترين موارد مربوط به كاشت عناب، همين امر كوددهي خواهد بود.

كودهاي دامي معمولاً بيشتر براي اين محصول توصيه مي‌شوند. مقدار و زمان كوددهي بايد حتماً توسط آزمايشگاه و كارشناسان تعيين شود؛ چرا كه بسته به نوع خاك و سن درخت اين مقدار متفاوت خواهد بود.

كوددهي و اضافه كردن مواد آلي به شكل محلول كه در اصطلاح به آن محلول پاشي گفته مي‌شود نيز يكي ديگر از روش‌هايي است كه در صورت قليايي بودن بيش از حد خاك و عدم توانايي آن در جذب مواد آلي، انجام مي‌گيرد. در اين روش عناصري هم چون پتاسيم اكسيد، نيتروژن و غيره، به خاك پاي درخت به صورت محلول، اضافه خواهند شد.

شرايط آبياري درخت عناب

اگرچه درخت بالغ به خشكي مقاوم است ولي براي رسيدن به رشد ايده آل و محصول مناسب، حتما بايد آبياري منظم صورت گيرد. توجه داشته باشد كه درخت جوان به هيچ عنوان نبايد در معرض خشكي قرار گيرد زيرا سبب ضعيف شدن گياه مي شود بنابراين بايد در اين زمان آبياري كافي و منظم انجام شود تا ريشه به خوبي در خاك توسعه يافته و درخت استقرار يابد. از طرفي آبياري نبايد به حدي باشد كه غرقابي و ماندگاري آب رخ دهد زيرا درخت به اين شرايط حساس است و ريشه دچار خفگي مي گردد.

خاك مورد نياز كاشت عناب

مهمترين ويژگي خاك، داشتن زهكش مناسب است زيرا ماندن آب به مدت طولاني در اطراف ريشه، سبب خفگي ريشه شده، كم كم برگها زرد شده و مي ريزند و گياه از بين ميرود. بنابراين خاك نبايد سنگين باشد و اگر چنين است حتما با افزودن شن يا خاك برگ به آن، اقدام به سبك نمودن بافت خاك نماييد.

نور مورد نياز درخت عناب

اين درخت به نور كامل نياز دارد و اگرچه در محل نيمه آفتاب هم مي تواند به رشد خود ادامه داده و ميوه بدهد اما كاشت اين درخت در سايه يك اشتباه بزرگ است زيرا رشد رويشي بيشتر شده و شاخه ها بلند و باريك مي گردند و درخت سست و شكننده خواهد شد. علاوه بر اينها، ورود دير هنگام به فاز زايشي و باردهي كم را نيز بايد اضافه نمود.

نحوه آبياري نهال و درخت بالغ عناب چگونه است؟

پيش‌تر خاطر نشان شديم كه كاشت درخت عناب، بيشتر در مناطق گرمسيري كشور ما مانند خراسان جنوبي، كشت مي‌شود. بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت كه اين گياه مي‌تواند نسبت به بي آبي و گرما نيز مقاومت داشته باشد. اما در هر حال اين بدان معنا نخواهد بود كه پاي درخت كاملاً خشك باشد، چون در اين صورت گياه شما از بين خواهد رفت. البته كه آبياري بيش از حد نيز ممكن است موجب پوسيدگي ريشه شود.

در ابتداي كاشت عناب، ميزان آبياري درخت، به صورت هر 5 روز يك بار ‌است اما از سال دوم به بعد اين زمان به 15 روز يك بار تغيير پيدا مي‌كند. البته روشن است كه در فصول پاييز و زمستان اگر ميزان بارش‌ها كم باشد، قطعاً به آبياري بيشتري براي اين محصول نياز است تا مبادا خشكي بيش از حد، آسيبي به آن بزند.

https://alphanahal.ir/خريد-نهال/

آشنايي و معرفي بهترين آسياب قهوه صنعتي ايراني

 

آيا شما هم به دنبال بهترين آسياب قهوه صنعتي هستيد؟ آيا علاقمنديد بهترين آسياب قهوه صنعتي ايراني را با قيمت مقرون به صرفه تهيه كنيد؟ ما در اين پست قصد داريم ويژگي هاي مهم يك آسياب قهوه صنعتي حرفه اي كه از نظر دقت و كيفيت بازدهي بالايي دارد معرفي كنيم و در ادامه برخي برندهاي مهم كه توليد بهترين آسياب قهوه را در ايران دارند معرفي كنيم تا شما براي خريد آسياب قهوه راحت تر و مطمئن باشيد.

ويژگي هاي بهترين آسياب قهوه صنعتي

همانطور كه مي دانيد براي خريد هر محصول ويژگي هاي آن محصول بسيار حائز اهميت است زيرا بر اساس اين ويژگي ها قيمت ها متفاوت خواهد شد و تصميم گيري انجام مي شود اين قانون براي خريد آسياب قهوه نيز هست و شما قبل از هر چيز بايد بدانيد ويژگي هاي بهترين آسياب قهوه صنعتي چيست تا بتوانيد تشخيص دهيد كدام آسياب مي تواند براي شما مناسب تر باشد. برخي از اين ويژگي ها عبارتند از:

  • بالا بودن قدرت موتوربراي خرد كردن و  آسياب دانه هاي سخت قهوه از جمله قهوه ترك يا قهوه سبز
  • دارا بودن فن خنك كننده قوي به منظورخنك نگه داشتن دستگاه قهوه در عملكرد هاي طولاني همچنين اين موضوع روي كيفيت آسياب قهوه نيز تاثير مي گذارد زيرا باعث تيره و برشته شدن قهوه مي گردد.
  • تيغه مقاوم دستگاه آسياب قهوه با عملكرد دقيق به منظور انجام آسياب به صورت يكدست و يكنواخت
  • امكان جدا شدن هاپر از دستگاه به منظور نظافت و شستشوي دستگاه بايد حتما وجود داشه باشد. زيرا اين موضوع در طعم قهونه مي تواند تاثير گذار باشد
  • در آسياب قهوه صنعتي و نيمه صنعتي بايد عدم باقي ماندن قهوه آسياب شده و حداقل پرتي قهوه وجود داشته باشد زيرا به علت گراني قهوه اين مساله حائز اهميت است و مي تواند صرفه اقتصادي زيادي داشته باشد.
  • آسياب بايد توانايي بالايي براي آسياب كردن با سرعت و با دقت داشته باشد از اين رو شما در كمترين زمان بهترين نتيجه را داريد.
  • داشتن درجه بندي متنوع به منظور آسياب انواع قهوه از جمله : قهوه ترك، اسپرسو، فرانسه و … كه در غير اين صورت با مشكل در آينده روبرو خواهيد بود.
  • زيبايي و طراحي ظاهري به منظور استفاده در كافي شاپ ، كافه و … كه حائز اهميت است.
  • داشتن ضمانت و گارانتي مناسب به منظور اطمينان از خوب بودن محصول
  • داراي خدمات پس از فروش باشد زيرا مهم ترين چالشي كه احتمالاً در آينده با آن روبرو هستيد اين است كه  در صورت خرابي دستگاه هاي خارجي و برخي ايراني ها نبود يا كمبود قطعه و تجهيزات آسياب است يا هزينه زيادي است كه بايد براي تهيه لوازم جانبي پرداخت كنيد. به همين دليل داشتن خدمات پس از فروش در برندهاي مختلف حائز اهميت است كه  برخي توليد كنندگان ايراني اين خدمات را پس از فروش به مشتريان ارائه مي كنند.

همه اين ويژگي ها و مشخصات  در كنار يكديگر منجر به ايجاد بهترين آسياب قهوه مي شود.

بهترين آسياب قهوه

حالا شايد اين سوال در ذهن شما هم نقش بسته باشد كه آيا بهترين آسياب قهوه در ايران نيز موجود هست يا نه؟ آيا دستگاه آسياب قهوه صنعتي با اين همه ويژگي در ايران توليد مي شود؟ در جواب بايد گفت: خوشبختانه صنعت قهوه ايران بسيار پيشرفت كرده و توانسته متناسب با تكنولوژي روز توليدات حرفه اي داشته باشد حتي برخي از برندها مانند برند يوكار توانسته اند صادرات به كشورهاي همسايه داشته باشند. شايد گفت يكي از آسياب هاي محبوب و بهترين آسياب قهوه صنعتي يوكار است كه توانسته همه ويژگي هاي ذكر شده را داشته باشد و در دو سال متوالي رتبه برتر توليد كنندگان آسياب را كسب كند. علاوه بر اين قيمت اين آسياب نسبت به عملكرد آن بسيار مقرون به صرفه و مناسب است.

d2_5mpw.jpg

مشخصات آسياب قهوه صنعتي يوكار

  • موتور آسياب صنعتي يوكار داراي ? اسب بخار و موتور آسياب نيمه صنعتي ? اسب بخار است.
  • داراي تيغه مقاوم از جنس فولاد با ضخامت ??? ميلي متر
  • قابليت فن خنك كنندگي قدرتمند براي خنك نگه داشتن موتور و عدم برشته شدن قهوه
  • امكان جداشدن هاپر از دستگاه آسياب به منظور شستشو
  • امكان تنظيم درجه تا ?? به متظور آسياب متنوع براي انواع قهوه
  • توانايي و سرعت بالا براي آسياب قهوه ترك ، فرانسه و اسپرسو و سبز
  • ?? كيلوقهوه ترك در يك ساعت و ??? كيلو قهوه اسپرسو در يك ساعت
  • به عبارت ديگر آسياب ? كيلو قهوه ترك در ?? ثانيه
  • امكان باقي ماند قهوه در محفظه وجود ندارد زيرا فن قدرتمند اين دستگاه همه آسياب را به دهانه خروج هدايت مي كند
  • امكان مخلوط شدن در آسياب هاي متوالي وجود ندارد و در كسري از ثانيه بدون پرتي، مي توان آسياب بعدي را انجام داد
  • نتيجه نهايي آسياب يكدست و يكنواخت است و اين دستگاه دقت بالايي دارد
  • داراي آهن ربا به منظور جلوگيري از ورود فلزات به داخل تيغه و محفظه
  • داراي شكل و طراحي ظاهري زيبا با رنگ هاي متاليك متنوع است
  • ضمانت يك سال دستگاه به همراه خدمات پس از فروش دارد

براي اطلاع از قيمت آسياب قهوه صنعتي يوكار مي توانيد همين كلمه را سرچ كنيد و به صورت كامل مشخصات را به همراه قيمت مشاهده  نماييد.

آسياب قهوه ارغوان

?- آسياب قهوه ارغوان داراي ويژگي هاي زير است

  • قابليت‌ تنظيم‌ تا ?? درجه بندي دارد
  • امكان آسياب قهوه (ترك ، اسپرسو‌ ، فرانسه)
  • آسياب يك كيلو قهوه در ?? ثانيه
  • دقت نسبتاً بالا
  • داراي تيغه هاي فولادي و مقاوم
  • ظاهري خوب با رنگيندي
  • ضمانت دارد

آسياب صنعتي لبناني

  •  قطر تيغه ??mm
  • سرعت آسياب: ?? كيلوگرم در ساعت
  • دقت و سرعت آسياب خوب
  • ريزش يكنواخت
  • گنجايش مخزن: ? كيلوگرم
  • ساخت  كشور لبنان
  • ضمانت ندارد
  • خدمات پس از فروش ندارد

آسياب صنعتي ايتاليايي

آسياب قهوه مدل FMX فاما ايتاليايي است

اكثر آسياب هاي مربوط به قهوه فرانسه و اسپرسو را ميتوانند آسياب كنند و توانايي آسياب قهوه ترك را نيز دارد.

  • كاسه مخزن پليكربونات است
  • كاسه مخزن قابل تنظيم مي باشد
  • جنس تيغه ها: فولاد مي باشد
  • قابل تنظيم براي اندازه ريزي و درشتي قهوه را دارد
  • ضمانت و خدمات پس از قروش ندارد

بهترين آسياب قهوه خارجي يا ايراني

همانطور كه مي دانيد قيمت آسياب قهوه خارجي بالا تر از آسياب قهوه ايراني است و از طرف ديگر در صورت خرابي يا مشكل در آسياب هاي خارجي تهيه قطعات و تجهيزات ان بسيار گران هستند. در بيشتر مواقع اين قطعات در بازار موجود نيست و يا تهيه آنها مقرون به صرفه نيست از اين رو ما پيشنهاد مي كنيم براي خريد آسياب قهوه از برندهاي ايراني خريد داشته باشيد كه عملكرد مشابهي با آسياب هاي خارجي دارند حتي در برخي مواقع توانسته اند بهتر از برخي برندهاي خارجي عمل كنند. آسياب قهوه ايراني يوكار يكي از همين برندها است كه توانسته عملكرد فوق العاده اي داشته باشد و با  ارائه خدمات پس از فروش شما خيالتان بابت همه مسائل راحت مي باشد علاوه بر اين قيمت آسياب قهوه حرفه اي برند يوكار نسبت به مشابه هاي خارجي بسيار پايين است.

 

 

 

اگر شما به دنبال آسياب صنعتي قهوه صنعتي در بين مارك هاي خارجي هستيد پيشنهاد ما اين سه مدل است.

فائما (Faema)
كونيل (Cunill)
انكور (Encore)

سخن آخر:

با رشد و پيشرفت صنعت قهوه در ايران صنعت گران ايراني هم پيشرفت هاي چشمگيري داشته اند و توانسته اند توليدات خود را مطابق استاندارد هاي روز دنيا با تكنولوژي بالا ارائه كنند. خوشبختانه بيشتر قهوه فروشي ها، كافه دارن، كافي شاپ ها و … ديد مثبتي نسبت به توليدات داخلي داشته اند و باعث پيشرفت و بهبودي بيشتر در اين زمينه شده اند. پيشنها ما براي خريد آسياب قهوه صنعتي يا نيمه صنعتي  با توجه به معيارهاي ذكر شده، نياز خودتان و بودجه موجود انتخاب برندهاي ايراني است.

 

منبع: https://parsizi.ir/79162-ashnayi-ba-ghahveh-sanati/